Ett framtidsprojekt initierat av Tyréns.
06 apr 2020 av Anna Starrin

How we act and interact in times of crisis

06 apr 2020 av Anna Starrin
In times of crisis people tend to become more innovative and creative, trying to find new solutions, and also we notice a new type of solidarity, we stand more united against our enemy.
Läs mer
31 mar 2020 av Anna Starrin

Living in an empty city

31 mar 2020 av Anna Starrin
An empty city – what is that? How does it mean for us and how does it affect our lives?
Läs mer
23 jan 2020 av Anna Starrin

What do innovative organizations have in common?

23 jan 2020 av Anna Starrin
Is there something that successful innovation projects have in common? Well, that is exactly what we want to find out.
Läs mer
28 okt 2019 av Anna Starrin

Ensammast i världen?

28 okt 2019 av Anna Starrin
Är vi svenskar ensammast i världen? Vi bor i hög utsträckning i singelhushåll och de flesta av oss upplever oss som ensamma. För många är den upplevda ensamheten ett stort problem. Är det kanske något vi behöver tänka in i stadsplaneringen?
Läs mer
20 jun 2019 av Anna Starrin

Semestertrender, slott och koja.

20 jun 2019 av Anna Starrin
Visst borde det vara så att en stad bedöms utifrån hur de behandlar sina mest utsatta invånare.
Läs mer
12 Dec 2018 av Anna Starrin

Tänk om du kunde vara ständigt uppkopplad!

12 Dec 2018 av Anna Starrin
I en global studie som Cisco gjorde för ett par år sedan frågade man unga människor vad de tänkte om framtiden. Bland annat frågade man om studiepersonerna kunde tänka sig att operera in ett chip i hjärnan som lät dem vara ständigt uppkopplade. Tänk dig, ständig tillgång till Wikipedia, Google, all världens data, bara en tanke bort.
Läs mer
04 Dec 2018 av Anna Starrin

Hur kommer prototypsamhället påverka planering och utveckling av städer?

04 Dec 2018 av Anna Starrin
Prototypsamhälle är säkerligen ett nytt begrepp för många, trots att det faktiskt har funnits med ganska länge inom t.ex. design och digitala utvecklingsverksamheter. Innebörden är att vi måste lära oss leva med att produkter och tjänster som vi köper med avsikt att börja använda dem, inte är färdigutvecklade. De är betaversioner som vi ska vidareutveckla tillsammans med producenterna.
Läs mer
01 Nov 2018 av Anna Starrin

Gläntar vi på dörren in till framtidens transportsystem?

01 Nov 2018 av Anna Starrin
Nu väntar vi med spänning på de första resultaten av testerna av tunnlarna. Är det här ett system som kan revolutionera hur vi transporterar oss i framtiden?
Läs mer
16 okt 2018 av Anna Starrin

Mobilitet 3.0

16 okt 2018 av Anna Starrin
Att befinna sig mitt i ett samhällsskifte mot ett digitaliserat samhälle kan kännas stressande, svårgripbart och kanske till och med lite läskigt. Det kan vara svårt att hänga med i svängarna. För svänger gör det. Vad som är inne ena dagen är ute nästa, de företag som vi trodde var en cementerad del i samhället kanske inte finns i framtiden och lagar och regler befinner sig i transformation. Samtidigt är det ju nu det är som mest spännande och nya möjligheter som visar sig.
Läs mer
01 okt 2018 av Anna Starrin

Allt som KAN digitaliseras SKA digitaliseras!

01 okt 2018 av Anna Starrin
Visst har vi hört det förut, men stämmer det verkligen? Är syftet digitaliseringen i sig? Eller är syftet något annat?
Läs mer
05 sep 2018 av Anna Starrin

Att påverkar framtiden.

05 sep 2018 av Anna Starrin
Jag mins en intervju vi höll när vi genomförde studien Urban Trends – The future of cities. Mötet var med Bernard Salt, Business Advisor på KPMG i Sydney, Australien. Han talade om vikten av politiskt mod och långsiktighet för att våga ta beslut som påverkar staden och dess boende. I det här fallet handlade det om Sydney. Att ha korta mandatperioder ger inte den stabilitet som krävs för att kunna ta beslut om stora investeringar i till exempel infrastruktur, sa Bernard Salt. Det krävs mer mod och långsiktighet.
Läs mer
28 aug 2018 av Anna Starrin

VAD ÄR ETT FRAMGÅNGSRIKT SAMHÄLLE?

28 aug 2018 av Anna Starrin
”Bruttonationalprodukten… kan mäta upp vad som helst … utom vad som gör livet värt att leva”. Robert F. Kennedy. Bruttoregionprodukten ökar ju fler tjänster och produkter som säljs, de ökade i somras när brandförsvaret fick rycka ut vid olika skogsbränder, när bilar krockar på gatan, eller när klottersanerare kallas ut för att städa upp efter vandalism. Men däremot ökar BRP inte vid volontärarbete, när vi skyddar miljön för att kunna andas frisk luft, när du lånar ut din skruvdragare till dina grannar, eller när den där fantastiska läraren ger det där lilla extra för att få sina elever intresserade av samhällskunskap.
Läs mer
20 aug 2018 av Anna Starrin

Teamet växer!

20 aug 2018 av Anna Starrin
Nästa steg i vårt projekt Urban trends handlar om att komplettera vårt projekt-team med fler. Företag och organisationer som vill ta reda på hur vi skapar hållbar samhällsutveckling. Själv ser jag så oerhört mycket fram emot den här hösten. Jag har många möten inbokade med personer som gör skillnad. Personer som är med och skapar projekt som bidrar till hållbara stadsmiljöer. Personer, företag och organisationer som arbetar för att identifiera klimatsmarta lösningar, ta vara på digitaliseringens möjligheter för att möjliggöra möten mellan människor, skapa smarta transportlösningar och generera nya arbetstillfällen.
Läs mer
04 jul 2018 av Anna Starrin

Urban trend project goes Almedalen

04 jul 2018 av Anna Starrin
Årets Almedalen är större än någonsin. Det var ju väntat med tanke på att det är ett valår och att det i år är 50 år sedan som Olof Palme, den dåvarande Utbildningsministern, höll sitt improviserade tal på ett lastbilsflak i Visby, startskottet för Almedalsveckan.
Läs mer
20 jun 2018 av Anna Starrin

Själen bygger framtidens städer

20 jun 2018 av Anna Starrin
Människors trivsel med och stolthet över staden hänger tätt samman med vår uppfattning om dess själ. Upplever man att stadens själ/identitet är stark, uppskattar man staden mer.
Läs mer
12 jun 2018 av Anna Starrin

Information som framtidens handelsvara

12 jun 2018 av Anna Starrin
Ingen kan skapa en smart stad själv, vi måste göra det tillsammans. Hur kan vi genom att hantera information skapa smart lokaltrafik, smarta byggnader och smarta stadsdelar. I slutändan kan det leda till en global standard!
Läs mer
04 jun 2018 av Anna Starrin

Om att odla sin trädgård och digital transformation.

04 jun 2018 av Anna Starrin
Det är precis likadant med digital transformation som med min odling. För att lyckas med sin digitala transformation, hålla en hög innovationstakt och utvecklas behöver man samla de bästa leverantörerna i ett ekosystem.
Läs mer
28 maj 2018 av Anna Starrin

Framtiden är så ljus att vi behöver solglasögon

28 maj 2018 av Anna Starrin
Kommer vi att förutspå var brott kommer att begås och kunna sätta in insatser för att förhindra att de ens sker? Kommer självkörande fordon helt att ersätta all persontrafik och kommer blockkedja bli lösningen på framtidens energiförsörjning?
Läs mer
21 maj 2018 av Anna Starrin

Att blicka mot framtidens städer

21 maj 2018 av Anna Starrin
Året är 2018 och jag tror att nästan att vi alla har känslan av att vi står inför ett vägval. Ska vi ta den högra dörren, eller den vänstra? Eller kanske ska vi bara stå still… Det är som ett sorts verklighetens sliding doors.
Läs mer