Ett framtidsprojekt initierat av Tyréns.

Gläntar vi på dörren in till framtidens transportsystem?

Apropå mobilitet. Enligt ett twitterinlägg från Boring Companys egen grundare, Elon Musk står den första testtunneln snart klar. Den 10e december närmare bestämt. Den här första tunneln är ett steg på vägen mot visionen att skapa ett nätverk av tunnlar för att lösa framtidens transportproblem.

Den här första testtunneln som byggs under Los Angeles bygger på ett system där man låter placera fordon (läs bilar) på en platta, eller kanske bättre beskrivet som stabiliserande skidor och sen ska hela fordonet kunna transporteras i drygt 240 km/h. De här tunnlarna ska också  i framtiden kunna husera det omtalade transportsystemet som kallas för Hyperloop. Så nu väntar vi med spänning på de första resultaten av testerna av tunnlarna. Är det här ett system som kan revolutionera hur vi transporterar oss i framtiden? I alla fall jag väntar med spänning på nästa Twitterinlägg från Elon Musk.