Ett framtidsprojekt initierat av Tyréns.

Teamet växer!

I skrivande stund sitter jag och tittar ut över Stockholms inlopp och tar en kaffe och ska kickstarta min första arbetsdag efter sommarledigheten. Vilken sommar sen! Den varmaste sommaren på över 260 år enligt SMHI. Vi har upplevt sena utekvällar och långa baddagar. Men också sett skogsbränder och pratat om klimatångest.

Men alla dagar har inte slagit värmerekord. Den 2a juli under Almedalsveckan presenterade vi delar av vår förstudie med titeln Urban Trends. Vi hade den fantastiska möjligheten att få vara hemma hos Pigge Werkelin. Just den här dagen var sommarens kyligaste och regnigaste dag. Trots att vädret var emot oss, så var det många som trotsade det dåliga vädret och kom och träffade oss och lyssnade till vår dragning om stadstrender.  Tack alla ni som kom och tack alla företag som deltog under paneldebatten och tack för era hurra-rop, kommentarer och idéer!

Vårt nästa steg handlar om att börja bygga det ekosystem som ska ligga till grunden för vårt framtidsprojekt. Det handlar om att hitta samarbetspartners som har tankar kring hur vi rustar samhället för att möta framtiden. Nu kommer vi att komplettera vårt projekt-team med fler. Företag och organisationer som vill ta reda på hur vi skapar hållbar samhällsutveckling. Själv ser jag så oerhört mycket fram emot den här hösten. Jag har många möten inbokade med personer som gör skillnad. Personer som är med och skapar projekt som bidrar till hållbara stadsmiljöer. Personer, företag och organisationer som arbetar för att identifiera klimatsmarta lösningar, ta vara på digitaliseringens möjligheter för att möjliggöra möten mellan människor, skapa smarta transportlösningar och generera nya arbetstillfällen. Både regionala, nationella och globala case som inspirerar. Alla nya lösningar kommer vi att samla under det nya projektet som vi kallar: Urban Innovation House.

Om du vill vara med och bidra med kunskap, eller ta del av de insikter vi har samlat på oss, är du välkommen att boka in möten med oss i projektteamet. Målet med vårt projekt är inte att bara prata om klimatångest, behov och lösningar, utan att faktiskt skapa en kunskapsbank som kan göra skillnad för våra stadsmiljöer. Det kommer jag att ägna hösten åt. Och framför allt hoppas jag att vi möts då!

Anna